Weekly News

Blodtrycksmätning kan rädda hälsan

Kronans Apotek ställer ut på Seniormässan och kommer liksom tidigare att erbjuda blodtrycksmätning i sin monter. Detta har varit väldigt uppskattat, berättar Pia Bonander på Kronans Apotek.
– Några vill säkerställa att blodtrycket är bra, vissa har aldrig mätt det förut, eller så var det längesedan. Ifall någon har väldigt högt blodtryck hänvisar vi till vården, vi ställer aldrig själva diagnoser.

Även om en mässa inte är den bästa miljön att mäta blodtrycket, då många druckit kaffe och det är full fart, så ger det i alla fall en indikation. För bästa resultat ska man mäta två gånger med fem minuters mellanrum. Får man bra resultat är det lugnande och glädjande för många. I montern pratar man också kring blodtryck och vad man själv kan göra för att påverka det genom att ändra sin livsstil: sluta röka, vara mer fysiskt aktiv och minska saltintaget. Omron blodtrycksmätare och Betavivo, en svensk produkt som innehåller betaglukan som minskar blodfetterna och ger ett jämnare blodsocker, säljs i montern till reducerat pris. 

Dela artikeln

Journalist

Anna Bjärenäs

Fler artiklar