Weekly News

Sugen på en spännande folkhögskoleutbildning?

Anders Ahlström, Förvaltningschef för sex av de folkhögskolor som ägs av VGR, berättar att skolorna förutom att erbjuda allmänkurs där man kan läsa in gymnasiekompetens, även har estetiska inslag och kreativt kursutbud:
– Billströmska på Tjörn erbjuder musikutbildningar inom pop, jazz och klassiskt. Många elever går senare vidare till Musikhögskolan i Göteborg. På Folkhögskolan i Grebbestad kan man studera möbelhantverk och trähantverk i ett till två år som förberedelse för HDK Steneby/Göteborg eller Carl Malmstens i Stockholm.

Utbildningen lockar deltagare från världens alla hörn och har gott internationellt renommé. En högaktuell utbildning är Integrationspedagog i Färgelanda, i samarbete med Rädda Barnen, som syftar till att utbilda personer i att hjälpa invandrare. EU-kommissionen har varit på besök och vill sprida utbildningen till andra länder i Europa. Oavsett vad man läser så är styrkan med folkhögskolan blandningen av personer som studerar på folkhögskolan och bor tillsammans på internaten:
– När möten mellan olika grupper och individer uppstår ger det en ökad förståelse som leder till ett bättre samhälle, avslutar Anders.

Dela artikeln

Journalist

Anna Bjärenäs

Fler artiklar