Weekly News

Tre intressanta bröllopstips

Vinterbröllop med mysfaktor

En fackelväg upp till kyrkan, levande ljus som lyser upp varje hörn, och den mysfaktor som uppstår när mörkret står tätt utanför och värmen sprids inne är skäl nog för att välja ett vinterbröllop. Men bröllopskoordinatorn Johanna Kajson hör även andra skäl för det valet.
– Det finns en del som inte vågar lita på sommarvädret, som vill ha mer kontroll över hur dagen kommer gestalta sig, och de väljer hellre ett vinterbröllop, förklarar hon.

På somrarna förlägger man ofta delar av bröllopet utomhus och därför blir vädret mer avgörande. På vintern har man både vigsel och brudskålsceremonin inomhus och blir därmed mindre beroende av vädret.

Dock finns några saker att fundera igenom och ha koll på vid ett vinterbröllop.
– En sak många missar är att om man ändå vill att fotograferingen ska ske utomhus så är det bara några timmar på dagen då det är tillräckligt ljust för att få bra bilder. En annan sak är att brudgummens knapphålsblomma kan ta stryk av kylan vid fotograferingen och därför kan man behöva beställa en dubbel uppsättning så man byter inför middagen.

En annan sak som skiljer från sommarbröllop är vilka blommor man kan ha under bröllopet, utbudet är mer begränsat på vintern. Sedan måste man vara medveten om att under hela december och några veckor in i januari är i princip alla lokaler julpyntade, så om man inte vill ha ett jultema på bröllopet så gäller det att undvika att lägga det då.
– Men oberoende av tema eller årstid så är det allra viktigaste att planera sitt alldeles egna personliga bröllop, som man ska kunna minnas med glädje länge, avslutar Johanna Kajson.


Inspiration och upplevelser i Bröllopsmässan


I Grand Hotells unika salonger skapas Bröllopsmässan för 18:e året i syfte att ge dess besökare härliga upplevelser av allt som rör både bröllop och fest.

Begreppet ”mässa” kan förvirra lite då detta inte är en traditionell mässa. Den här bröllopsmässan andas öppenhet och närhet med rätt inramning i 16 av Grand Hôtels vackra salonger.
– Med vårt sätt att skapa bröllopsmässan vill vi både ge inspiration och information tillsammans med underbara upplevelser. En härlig mix av lyx och glamour i ett helhetskoncept med de absolut bästa utställarna, berättar Ann-Christin J:son-Widinghoff, VD och grundare av Bröllopsmässan.

I mässan den 27–28 januari 2018 finns, förutom över 100 utställare, separata salonger för rådgivning till blivande brudar och bröllopspar inom samlevnad, juridik och ekonomi, där också bröllopskoordinatorer medverkar.
– Nytt för mässan i januari är en utökad specialsalong bara för brudar, ”BridesSuccess – from style to dress”. En specialsalong där ”brudar” bokar in sig och får pröva-på, få personliga tips och råd och även minivisningar av allt från kläddesign till make-up, frisyr och läckra underkläder.
Under mässan underhåller även välkända artister och möjlighet ges att öva bröllopsdansen tillsammans med två dansanta herrar från Let’s Dance.

Dessutom ett hav av vackra bröllopsklänningar som blivande brudar kan både klämma, känna och prova i mässans exklusiva provrum under experthjälp.
– Så bröllopsmässan är full av inspirerande upplevelser i varje vrå och det händer att besökare återkommer år efter år, även om de inte har planer att gifta sig, för alla härliga upplevelser, avslutar Ann-Christin J:son Widinghoff med ett leende.

Paradisöar en dröm för smekmånaden


Vare sig man drömmer om strandhäng på Bali, en kryssning i Karibien eller en romantisk weekend i Paris så finns många resmål att välja mellan.

Bilden många har av en perfekt smekmånad är romantiska solnedgångar och att gå barfota hand i hand på en vit sandstrand. Det är ofta exotiska resmål som Indiska Oceanen, Västindien och Mexiko som lockar med paradisöar med fruktiga drinkar, varma tropiska nätter och avskilda stränder.

Några exempel är:

Mauritius

En ö öster om Madagaskar i Indiska Oceanen som med sina vita korallstränder och en medeltemperatur på runt 26 grader ger en perfekt inramning. Där finns ett fantastiskt undervattensrike med havsköldspaddor och färggranna fiskar.

Maldiverna
Ett ö-rike på över 1 000 vackra korallöar i Indiska Oceanen som är en fantastisk paradisdestination med fantastiskt klart stilla vatten och alla korallrev. Där finns ett tropiskt fuktigt klimat och turkosa laguner med strandkanter runt hela ön. Hit söker sig de som önskar något romantiskt och privat.

Mexico

Ett populärt resmål med sin kryddiga heta mexikansk mat, Margaritas och häftig kultur kombinerat med vackra stränder. Söker man en bröllopsresa som både pulserar av liv och har lugna stränder är det dit man åker.

Dominikanska republiken

I Västindien, Karibien, finns det ingen stress, bara ett lugn. På underbara Dominikanska republiken finns en natur utöver det vanliga. Stranden Cabarete är ett måste om man vill testa på att surfa och är man mer äventyrslysten kan man ge sig in i djungeln till spektakulära vattenfall. 


Dela artikeln

Journalist

Ylva Sjönell

Fler artiklar