Weekly News

Upptäck det äkta Italien


Italien har så mycket att erbjuda för den som tar sig tid att uppleva den fantastiska kulturen och genuina livsstilen.

Inte många andra länder väcker så mycket känslor som Italien. Italienarna själva älskar sitt land, sitt språk och sitt ursprung. De stoltserar gärna med sin matkonst som ju faktiskt är något alldeles extra, det är inte för inte Italien kallas just maten och vinets hemland.

Maten ska ta lång tid att tillaga, bara innehålla äkta råvaror och ätas utan stress tillsammans med familj och vänner. Recepten är framtagna av äldre generationer och vårdas ömt av familjen som för det vidare till sina barn. I Italien handlar matlagning om kärlek, respekt och traditioner. Den italienska familjen är en sinnebild av just mat och mycket starka känslor.

Det är bland annat matkonsten som fick Magnus Eklund och hans vän Giacomo Buzzoni att börja organisera och erbjuda resor till Italien. Vem som helst kan naturligtvis åka till Italien och gå in på en lokal restaurang och äta en god middag. Magnus och Giacomo vill ta upplevelsen till en högre nivå.
– Vi vill att våra gäster ska få uppleva det äkta Italien och få en oförglömlig upplevelse. Med våra kontakter kan vi erbjuda mat-och vinupplevelser utöver det vanliga. Det är en stor skillnad att ta sig fram på egen hand eller tillsammans med oss.

Utifrån en önskan att dela med sig av allt det goda som Italien har att ge kom Fouredo till. Namnet är inspirerat av latinets ord för just äta och sedan satts samman med engelskans siffra 4. Hjärtat i företaget är:

Experience - Ingenting är verkligt förrän du upplever det!
Explore - Du har inte utforskat ett land förrän du sett dess sanna identitet!
Excellence - Nöj dig inte med mediokert!
Enjoy - Njut av livet i fulla drag och ångra ingenting!

På utflykt till en genuin vingård i hjärtat av Italien 


Magnus berättar vidare:
– Vår företagsidé växte fram från insikten om hur enkelt och smidigt det är att ta sig till jordens alla hörn med liknande all inclusive koncept överallt. Vi på Fouredo tycker att trenden med all inclusive tar bort själva charmen med att resa och uppleva olika länders unika utbud. Resor ska ge oss njutning i livet, det ska vara tiden då vi verkligen unnar oss något alldeles extra, en motsats till vardagens alla måsten. 

Fouredo har tagit fram ett så kallat all exclusive koncept där de paketerar gästernas resa utan att tumma på vare sig kvaliteten eller exklusiviteten. De har själva handplockat sina samarbetspartners noggrant. Hotellen håller högsta kvalitet både gällande standarden på rum, service och mat. 

Just nu slår Magnus hjärta lite extra för Parma. På min fråga varför just Parma svarar han:
– Parma är lite bortglömt, men har så mycket att erbjuda. Det är en fantastisk känsla i hela staden som är obeskrivlig och svår att hitta på andra ställen. Jag kan verkligen tala mig varm för att en resa dit är värt att satsa på. Det är en mycket gammal stad som ligger i ett underbart landskap. Ingen annanstans kan du hitta så bra utbud av dom klassiska råvarorna så som Parmigiano Reggiano, Prosciutto di Parma, Culatello och Aceto Balsamico Tradizionale di Modena.

Utöver den fantastiska matresan till Parma anordnar Fouredo även vinresor till Barolo, Barbaresco och Toscana. Tillsammans med andra skandinaviska organisationer, till exempel seglar - och golfklubbar, sätter de ihop skräddarsydda företagsresor med olika teman. 
– Vi gör alltid vårt yttersta för att våra gäster ska få en sådan magnifik helhetsupplevelse som möjligt. Följ med oss på en resa och lär känna det genuina Italien. 


Hitta din drömresa på Fouredo! 


Dela artikeln

Journalist

Anette Karlsson

Fler artiklar